Kategoria(t): Raskaus

Kuinka minä elän raskauden

Uskon vahvasti siihen, ettei ole minkäänlaista oikeaa tapaa elää ja kokea raskautta. Jokainen meistä on yksilö. Tässä postauksessa haluan kuitenkin avata sitä, kuinka minä henkilökohtaisesti elän ja koen raskauden.

Minua suoraansanoen huvittaa ihmisten maalaisjärjen unohtaminen. Kaikkea ei voi tietää, eikä tarvitsekaan. Mielestäni olisi kuitenkin hyvä muistaa se, että seksiä saa harrastaa ja saunassa käydä, mikäli oma olo siihen pystyy ja lääkäriltä ei ole tullut kieltoa. Vauvaryhmiä selatessa mietin usein, etten kuulu tällaiseen jaaritteluun ollenkaan. Kokoajan tuntuu, kuin kaikkea omaa ja muiden tekemistä pidettäisiin vain suurennuslasin alla ja mitään et uskalla syödä tai tehdä. Joskus luin jopa sellaista, kun nuori tyttö oli ollut ratsastamassa ja luuli, että tärinä kropassa on voinut saada aikaan keskenmenon. Ei, ei se nyt ihan noinkaan mene. Mielestäni keskenmeno tulee, jos on tullakseen. Luoja ottaa pois elinkyvyttömät, jos niin on tarkoitettu.

Mä juon kahvia raskaana ja käyn saunassa. Kahvin juontia olen vähentänyt, enkö vedä enää pannutolkulla, muutama kuppi päivässä. En ala viilaamaan pilkkua siinä mielessä, että saisin juoda vajaan muumimukin päivässä. Olen lopettanut tupakoinnin kolme kuukautta sitten kerrasta poikki enkä aio suurta nautintoani kahvia hylätä. Tuntuu myös ihan älyttömältä, että jos netissä näkee jollain raskaana olevalla naisella esimerkiksi meetvurstin voileivän päällä, nousee älämölö. Minä syön sillointällöin metukkaa, mutten jatkuvasti ja se on ihan fine.

Mä uskon siihen, että kaikkein pahiten sä voit sun kohdussa asuvaa lasta vahingoittaa esimerkiksi huumeilla, tupakalla ja alkoholilla. Lakritsi ei ole myöskään hyväksi raskausaikana, mutten usko, että siitä pienissä määrin olisi kovinkaan suurta haittaa. Mua rajoittaa muutenkin jo syömisten suhteen Diabetes, kun lääkettä joutuu lisäämään reilusti. En silti aio elää raskautta kytäten syömisiäni tai tekemisiäni, vaan oikeasti nauttia tästä ajasta. ❤️ Tottakai jokainen täysipäinen ajattelee lapsensa parasta raskauden alusta alkaen, mutta joku raja sentään. Ei kaikkea tarvitse tehdä oppikirjan mukaan ja pitää pystyä nauttimaan. Tuntuu siltä, että kaikki pitäisi tehdä prikuulleen suositusten mukaisesti ja joka toinen ruoka-aine aiheuttaisi vauvalle jotain pahaa.

Mitä te olette mieltä? Mä olen varmaan joidenkin silmissä maailman paskin tuleva äiti, mutta teen asiat omalla tavallani. En voisi elää, jos alkaisin kyttäämään sitä, montako mitäkin ruokalajia mun ateria sisältää tai onko siinä nyt kofeiinia vähän vai vitusti. Mä syön salaattia myös, jopa enemmän kuin koskaan aiemmin. Käytän vitamiineja, juon maitoa, syön lihaa ja teen normaalia kotiruokaa. Välillä ahmin sipsejä iltaisin ja vejän nuudeleita. Kun maha alkaa olla iso, en lähtisi ruuhkaiseen baariin, mutta limpparin voisin käydä terassilla juomassa toisen seurana. Ei kaikkea iloa täydy kitkeä pois, vaikka raskaana onkin. Sun täytyy muistaa, että sä oot sä ja sun rooli arjessa muuttuu, olet kohta äiti. Ei se sulje pois sitä, ettet saisi nauttia sulle tärkeistä asioista. ❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s